Blog

ReSnap uitgelegd in één minuut

22 november 2013

Sinds september 2013 is het mogelijk om je Twitter, Facebook en Instagram foto's en populairste tweets of posts te vereeuwigen in een direct mooi vormgegeven fotoboek. Een briljant product, genaamd ReSnap. Maar ook briljante producten hebben soms wat extra uitleg nodig om verkocht te kunnen worden. ReSnap benaderde Ludic Media voor het maken van een pakkende 1 minuut animatie.


ReSnap Animatie

De timing van het lanceren van ReSnap bleek goed te zijn. Nederland nam afscheid van Hyves en Resnap kon direct zijn fotoboek-dienst aanbieden (RedjeHyves.nl) om alle in de loop der jaren verzamelde foto's van het profiel veilig te stellen. Eerder al was Erik-Jan Schreurs (mede eigenaar van Resnap) op zoek naar iemand die een animatie kon maken om het idee van ReSnap kort en duidelijk uit te leggen.

Na een oproep te hebben geplaatst op Twitter, reageerde ik en binnen een week zaten we bij elkaar om de tafel voor een eerste kennismakingsgesprek. We bleken als snel op één lijn te zitten over hoe we het ReSnap verhaal het beste konden uitleggen aan de consument. Met potlood en papier paraat schetste ik al de eerste scenes. Aan de hand van de schetsen kregen wij beide tijdens het gesprek een helder beeld van hoe de animatie er ongeveer uit zou komen te zien. De samenwerking ging van start. Volgende stap, het script!

 

ReSnap Storyboard

 

Script & Storyboard
Erik-Jan schreef samen met zijn compagnon Thomas Beguin het eerste script. Na wat kort overleg hierover begon ik aan het storyboard. Het storyboard bestaat uit een aantal getekende scenes op basis van het script. Een goede voorbereiding is essentieel voor het maken van een korte videoanimatie, het is een arbeidsintensieve klus en voorkomt achteraf tijdrovende aanpassingen. Na de beoordeling van de storyboard volgen de illustraties. Ook hiervoor maak ik eerst een stijlframe die we gezamenlijk afstemmen, pas daarna de overige illustraties die nodig zijn voor de gehele animatie.

 

Het eindresultaat
Zodra alles is afgestemd en de bijpassende muziek is gekozen, kan er geanimeerd worden "This is were the magic happens!" Het resultaat, een korte maar bondige één minuut animatie die vertelt hoe leuk en makkelijk het is om binnen één minuut een eigen social media boek te maken.

 

 

Na de lancering werd o.a. de ReSnap animatie gebruikt bij verschillende weblog publicaties, social media Tweets en Posts .

 

Marketingfacts
Nieuw! ReSnap - maak een fotoboek van je social media

 

Emerce
Startup ReSnap lanceert samen met PostNL

 

Frankwatching
ReSnap: Social media-foto's & herinneringen razendsnel in een fotoboek

 

@PostNL Twitter
Vanaf vandaag kun je via http://www.ReSnap.nl een fotoboek maken van je foto's op social media.

 

PostNL Facebook
ReSnap lanceert vandaag samen met PostNL!

 

Hoge school van Arnhem en Nijmegen

HAN alumni in the picture met ReSnap 

 

Ben je geïnspireerd geraakt, of juist ook op zoek naar een leuke ludieke manier om je boodschap te vertellen? Neem dan contact me op! Samen kijken we naar de beste oplossing, en werken we naar een mooi eindresultaat.


Social
Behance Portfolio
Ludic Media Twitter
Ludic Media Facebook
Ludic Media Vimeo

22 november 2013

Sinds september 2013 is het mogelijk om je Twitter, Facebook en ...
Lees artikel

5 november 2013

Donderdag 24 oktober 2013 hield Prof. Dr. Ir. Rolf Dollevoet zij...
Lees artikel

Contact gegevens

Dave Vink
info[at]ludicmedia.nl
M +31 (0)6 1875 7313
KVK 53214110